Porți și portițe din fier forjat – protecție și siguranță pentru întreaga familie

Atunci când vine vorba despre o casă pe pământ, una industrială sau un imobil modern, porțile din fier forjat sunt o necesitate vădită atât pentru aspectul estetic de neegalat al acestora, cât și pentru siguranța maximă a întregii familii.

Dacă doriți să faceți o investiție înțeleaptă și pe o perioadă îndelungată, optați pentru porțile din fier forjat Lina-Fier, care pot fi personalizate după necesitate.  Acestea pot fi dotate cu un sistem de închidere de tip broască clasică sau electronică, astfel oferind posibilitatea de a instala un sistem de control pe bază de cartelă sau interfon.

Odată apărute pe piață, porțile din fier forjat s-au bucurat (și se bucură în continuare) de o popularitate deosebită, așa cum articolele din fier forjat sunt perfecte pentru orice proprietate privată sau publică. Acestea sunt unele dintre cele mai sofisticate materiale decorative de pe piață. Pot fi instalate atât pe perimetrul unei curți, cât și ca decor de exterior sau interior, conferind o alură sofisticată cu o notă de noblețe oricărui imobil.

porți din fier forjat

Designerii noștri sunt maeștri iscusiți în arta fierului forjat, creând un sortiment larg de modele unice și individuale. Punem la dispoziția dumneavoastră mai multe tipuri de porți din fier forjat și lemn:

Fiecare model este executat manual și fiecare detaliu este supervizat de întreaga noastră echipă de profesioniști.

Procesul de confecționare a unei porți din fier forjat începe cu o schiță de proiect care se coordonează cu dumneavoastră. Apoi luăm măsurările, trecem la desen, desenăm poarta în mărimile reale, facem specificații la materiale și elemente pe care le vom folosi ulterior. Urmează partea cea mai interesantă a procesului: sudarea, șlefuirea, curățarea metalului, apoi grunduirea, vopsirea și patinarea. În tot acest timp, puteți urmări procesul de fabricație și propune eventuale sugestii pentru a fi ajustate atunci când e nevoie. După ce transportăm și montăm ceea ce am creat special pentru dumneavoastră, ne bucurăm împreună de rezultat! Însă ce avantaje au porțile Lina Fier și de ce sunt atât de solicitate, vă veți întreba?

porti-fier-forjat-design-unic

1. Calitate și securitate sporită

Fierul forjat are o durabilitate extrem de ridicată și o rezistență remarcabilă datorită componentei de 2% de carbon pentru a putea fi prelucrat ușor, dar și pentru a oferi un aspect de neegalat. Dacă e să mergem pe extreme, chiar și cei mai profesioniști infractori vor fi descurajați în fața unei asemeni fortărețe solide.

2. Longevitate și durabilitate

Oricare ar fi condițiile externe sau de forță majoră, porțile din fier forjat sunt rezistente și solide la orice calamitate sau infractori. Vă veți uimi de longevitatea acestora și veți putea oricând conta pe siguranța de care dau dovadă.

3. Design unic

Mândria oricărei case, porțile din fier forjat sunt versatile și pot transforma orice curte într-un peisaj arhitectural de-o eleganță ireproșabilă. Datorită elementelor decorative și lucrului manual minuțios, acesta oferă un aspect sigur, solid, robust, dar și extrem de rafinat.

4. Tehnici tradiționale de prelucrare a fierului forjat și lucru manual

Deschiderea porții poate fi atât în interior, cât și în exterior în funcție de dorințele dumneavoastră, de suprafață și de comoditate. Pentru o lucrare de cea mai bună calitate, sunt importante toate etapele vopsirii: curățare, degresare cu diluant, grunduire, vopsire și accentuarea elementelor cu patina.

O poartă standard are în mediu 9 metri pătrați:

  • ambele brațe – 3,20m
  • portiță – 0,90m

Scurt istoric despre fierul forjat și aportul benefic până în zilele noastre

Povestea fierului forjat datează încă din antichitate, primul fier fiind topit din minereul de fier prin încălzirea într-un foraj cu cărbune. A servit atât drept combustibil, cât și ca agent reducător. În Anglia, procesul de puddling (fier forjat produs din fonta fabricată într-un cuptor de furnal) a fost răspândit și dezvoltat de către Henry Cort.

modele-porti-fier-forjat

În Asia Mică, fierul forjat a ocupat locul de bronz în mileniul II Î.E.N, iar utilizarea sa pentru confecționarea armelor a fost înființată în China, India și Marea Mediterană. A continuat să fie folosit pentru mișcările proliferative ale păcii, armelor și armurelor de război timp de mai multe secole. Abia în secolul al XIX-lea a început să fie utilizat în construcții de clădiri, rezistența sa în tensiune făcându-l superior fontei pentru grinzile orizontale. În prezent, este utilizat pe scară largă în mai multe sfere, bucurându-se de o popularitate imensă.

Vă așteptăm la sediul nostru pentru a vă prezenta portofoliul nostru.

Cu Lina-Fier, veți beneficia de cele mai moderne și sigure porți din fier forjat care îmbină tradiționalul cu clasicul!